Ledinček se prebuja v ledno sezono

V petek sva z Valentino opravila prvo letošnjo ledno plezarijo na ledenem plezalnem stolpu Ledinček.  V ledu je trenutno ena stena, v  kateri sem izboljšal hladilno inštalacijo , ki  jo sedaj testiram. Prvi vtisi in prvo plezanje je bila čista fantazija. Pri temperaturi okoli +10 stopinj je led prav primeren za plezanje in se tudi obdrži. Tudi nasploh dobiva Ledinček novo podobo. Včeraj smo naredili streho, da dež ne bo raztapljal ledu in mu tudi sonce z vrha ne bo prišlo do živega. V kratkem dobim tudi prvi model hladilnega panela- hladiatorja, ki sem ga skonstruiral za izboljšanje zamrzovanja. 

Prav tako izboljšujem in spreminjam konfiguracijo stolpa, s katerimi želim povečati težavnost športnega in ledenega plezanja. V tem tednu bo nameščena zibajoča plezalna sveča in kamin za kaminsko plezanje.

Poleg Ledinčka pa nastaja še drsališče, ki bo pričelo z obratovanjem predvidoma naslednji teden. Oba ledena objekta bosta sestavljala čudovit in edinstven ledeni športni park v Medvodah. 

Ledno in istočasno tudi športno plezati na Ledičku je mogoče vsak dan po 16 uri po predhodni najavi. Prilagam nekaj slikic dogajanja na Ledinčku.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...