Dolomiti, n-tič

Ne vem natančno kaj je z menoj narobe, ampak kamorkoli grem - povsod se nad lepotami in razgledi tako navdušim, da kraj postane moja nova številka ena. To se mi ponavlja že dalj časa, od prvega obiska Paklenice, pa romantičnega izleta v Toskano, do čudovitega naravnega parka na otoku Tenerife, do celotne Korzike ... no in sedaj so se mi zgodili še Dolomiti.

Bojim se, da niti s fotografijami - kaj šele z besedami - ne zmorem opisati mojega navdušenja nad prvim obiskom Dolomitov pred kratkim. Prej sem sicer že slišal, da je skala za plezanje tam zelo dobra, da je lepo in vredno obiska ... toda da mi bodo Dolomiti v dveh dneh tako prirasli k srcu ... tega si pa res nisem mislil. Recimo, v tako jutro smo se zbudili v Cortini d'Ampezzo. Brez oblačka in mogočne stene obsijane z jutranjo zarjo. Tole je Tofana de Rozes (3.225m):


From Dolomiti 2010

Z Borom sva jo zarana mahnila v Torrione Marcella, smer Via Paolo Amedeo (280m, V+). Moja prva smer v Dolomitih. Lepa, kar strma in z odlično kvaliteto skale.

From Dolomiti 2010

Večino časa sva plezala v senci, na vrhu pa sonček, zelenice, rožic kolikor hočeš in zares neverjetne kulise. A obstaja še kaj boljšega?

From Dolomiti 2010

V vsej tej lepoti se nama ni preveč mudilo navzdol ...

From Dolomiti 2010

Takole je Bor zapoziral pod preplezano smerjo:

From Dolomiti 2010

Do avta naju je čakalo še 20' sestopa med izviri, potočki, borovci, macesni in ne vem čem še vse. Neverjetno, vseskozi sem si predstavljal Dolomite kot kup skalovja.

From Dolomiti 2010

Po malici sva jo mahnila še k Cinque Torri:

From Dolomiti 2010

Pa še od blizu:

From Dolomiti 2010

Plezala sva smer Via Armida (100m, VI), kjer je bila skala sicer vrhunska, a v prvih dveh raztežajih je bilo notri bolj malo (beri nič) opreme, tako da sem se mimogrede naučil še uporabe metuljev namesto klinov. Takole sem varoval Bora točno pod menoj ;)

From Dolomiti 2010

Pod nama pa zelenice ...

From Dolomiti 2010

Borči na vrhu stolpa:

From Dolomiti 2010

Če se kdo sprašuje, koliko daleč je to od Cortine - voila:

From Dolomiti 2010

Na žalost je celo noč deževalo, tako da je bila nedelja namenjena bolj turizmu, a vseeno smo se povzpeli nazaj do Cinque Torri, le da smo jih tokrat občudovali iz tal.

From Dolomiti 2010

Po kratki ferati smo se povzpeli na Averau in občudovali prepade ...

From Dolomiti 2010

... ter prelepe prelaze, kot na primer Passo Giau pod nami.

From Dolomiti 2010

Kaj reči za konec drugega kot resnico - komaj čakam, da se vrnem!

-Mare
http://albreht1.blog.siol.net

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...