Debela peč

Čez vikend se nas je nekaj FATovcev odpravilo v Krmo napasti severno steno Debele peči. Startali smo pri Kovinarski koči, bili v dobri uri pod steno, kjer pa smo se razdelili. Eva, Zlato, Rok in jaz smo krenili levo v Severovzhodni raz (IV+/III-IV, 500m), Vlasta, Džani, Tine in Monika pa v Sekločevo (V, A1/IV+, 400m).

Raz se začne vrhunsko z naravnost prelepim kaminom, ki ga kar nismo mogli prehvaliti, no nato pa prideš v realnost šodra, vsaj do dobre polovice smeri. Zgoraj skala spet postane boljša in na vrhu ti je že kar žal, da je že vsega konec. No razen morda Roku, ki bi ga ena izmed kanonad skoraj pokosila. Mogoče za dve navezi ni ravno najbolj pametno plezati vzporedno, če pa bi se navezi eventuelno dogovorili za zaporeden pristop, vsekakor svetujem izboritev prvega vstopa ... glede na to, kaj je od nas vse dol letelo in bobnelo ... hm.

Sekločeva je bila, kot so povedali utrujeni soborci, precej težja, ker je bila mrha mokra, sploh pa ker je Džani zelo verjetno falil tretji cug in nesrečnike popeljal v svet frikovskih 6a plat, le brez varovanja. ;) Moniki še sedaj ni jasno, kako je pogumnemu Džanozotu tam uspelo zabiti klin ... še vsega hudega vajeni gasilec, potapljač, alpinist in lomilec ženskih src se je na vrhu kar sesedel v travo ;)

Sestopili smo po markirani poti v Krmo, pri čemer se moram takoj posuti s pepelom, saj sem slepo verjel, da bo kmalu odcep za pot, no pot nas je prinesla skoraj do piva v Blejski koči in nam ponudila še nekaj vzpona. Mea culpa, mea culpa ... čeprav še vedno pa trdim, da je markirana neprimerno bolj prijetna, predvsem pa varna za sestop. Namreč Miheličeva "sestopna" grapa, kjer smo se zadnjič vračali Aleš&Tomi in dan kasneje Borči in jaz, mi še kar ne gre iz glave, pa ne od vsega lepega.

Kakorkoli, dan smo po kakšnih 13-14h zaključili s pirom in joto v koči, na žalost pa Sandija na turi ni bilo zraven in posledično so fotke (iz telefona) katastrofa.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...