Triglav, Bavarska smer (IV+, 500m + 300m)

Posredujem Majine plezalske vtise iz Bavarske smeri (tekst in foto: Maja P.):

Moja druga alpinistična :)

Po slabih treh urah spanja me Monika vrže iz postelje (beri kavča) in mi sporoči, da naju čez 20 minut na bližnjem parkirišču pobereta Eva in Tomi. Najprej sem mislila, da so vse skupaj le sanje... pravzaprav nočna mora, ko pa sem po nekaj minutkah prišla k sebi, sem dojela, da sem se res dogovorila za plezanje. Po obilnem zajtrku - kruh in Viki krema se končno odpravimo proti severni Steni Triglava.
Naš cilj je bil preplezati Bavarsko smer (IV+).  Sredi noči (ob 4h zjutraj) sem že bila primorana hitro stopicat proti vznožju stene. Naj še dodam, da se mi nikakor ni sanjalo kje sem, kam hodim, kje bom plezala...vse dokler ni posijalo sonce in  pregnalo tisto meglico, ki mi je dodatno omejevala pogled. In naenkrat "WOOW"! "A sem gremo"? "A tam bomo plezali"? "A bom zmogla"? 100 vprašanj v približno šestih sekundah :)
Ob 6h smo bili že vsi pripravljeni na plezarijo...no pa začnimo: Tomi prvi, Eva mu sledi, Monika nad mano, jaz pa sama kot pes... Moram priznat, da je na začetku količina strahospoštovanja do Stene bila rahlo previsoka in mi je preprečevala sproščeno plezanje. A je kaj kmalu izginilo in začela sem uživat. Uživanje mi je na trenutke preprečil le dež - pa ne mislim na tiste dežne kaplje, ki običajno padajo z neba... tokrat so padale skale! No, dokler so me več ali manj vse obšle, nima smisla jamrat. A vseeno neprijeten občutek, ko švigajo mimo tebe.
Smer je bila zelo razgibana, na trenutke težja, drugič spet lažja, z nekaj prečkami, občasnimi previski in simpatičnimi kamini. Nič nepremagljivega! Po enajstih urah kvačkanja v steni - zmaga! (ja vem, dolgo je trajalo...a smo izgubljali čas še s tremi drugimi navezami, ki so plezali skoraj vzporedno z nami) Na vrhu sem končno lahko odprla ruzak in potegnila ven svojo "marendo"...mmm kako je sedlo! Nato pa sestop čez Prag.
Rada bi se iskreno zahvalila Moniki, ker mi je dala možnost, da izkusim nekaj tako enkratnega, kot je plezanje in me vedno znova razveseli z vprašanjem: "Ti, a bi šla kej plejzt?"

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...