Kalški greben turno

Nekako spontano je postala tradicija, da si z Andrejem v času novega leta (kakšen dan pred ali po silvestrovem) izbereva kakšno dolgo turo, kjer je skoraj več povdarka na popotovanju kot pa na smučanju samem.

Tokrat je bilo to skoraj da romanje na Kalški greben, ki se je začelo na parkirišču na planini Jezerca nekje ob 8h zjutraj. Najprej sva jo mahnila malo navzgor do Križke in nato po/ob poti do Planine Koren. Od tam preko vrha Korena, mimo Kompotele po grebenu na Kalški - greben.

Ker je bilo to še pred drugo pošiljko snega je to pomenilo, da sva kar nekajkrat snela smuči in jih nesla, ker je bilo snega enostavno premalo in so ven gledale skale.

Prvi del sva smučala navzdol po kotanjah, kjer je bil sneg odjenjan, nato sva se s psi vzpela ponovno na Vrh Korena. Mogoče je bilo smučanje od tam do planine Koren še celo za spoznanje boljše, čeprav je bil sneg precej bolj ojužen. Od planine Koren navzdol pa je bilo skoraj neprebavljivo, tako da sva smuči spet nesla.

Tura je trajala polnih osem ur, nazadnje pa sva bila na parkirišču na Jezercih priča še evakuaciji razjarjenih smučarjev s Krvavca zaradi okvare gondole.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...