MAJSKI ROVINJ IN DVIGRAD

Konc izpitov in končno nekaj časa, da spišem tudi jaz kakšno objavo za nazaj. S kolegom Juretom iz AO Kamnik sva se vikend po prvem maju odpravila na potep v sosednjo Istro. Minilo je kar neki časa od kar sem plezala in misel, da se morem nazaj spraviti v plezalke me je kar malo ustrahovala. Visoke majske temperature so obetale lepo vreme, na momente je bilo še prevroče za ta čas.

Cilj je bilo plezališče v Rovinju, v katerem sem kot tečajnica že plezala in vedla, da je kar nekaj lažjih smeri, ki so bile pisane na kožo mojim trenutnim plezalskim sposobnostim.
Na naše presenečenje, zaradi zgodnje ure je bilo plezališče kar polno, večinoma tujci (Nemci, Avstrijci in Italijani). Na srečo je plezališče dovolj veliko in se je našla tudi kakšna 4-ka za začetek. Preplezanega je bilo veliko, največ v sektorju B/I in D (z moje strani samo lažje smeri).

Za konec dneva je prijal skok v morje (temperature po mojem okusu 20 - 21 stopinj). Prvotni plan je bil večerni odhod proti Sloveniji a sva za vsak slučaj vzela sabo spalke in nekaj dodatne osebne opreme, če slučajno prenočiva…

Za nedeljsko plezanje pa sva se odločila za obisk malo manj obiskanega plezališča Dvigrad. Nekaj časa sva se zgubljala z iskanjem prave poti a nato parkirala ob cesti in zagledala kar dobro skrito tablo, ki usmerja v plezališče. Nedelja dopoldan in prazno plezališče tako, da sva imela kar veliko izbiro kaj plezati. Ponovno so prišle v poštev lažje smeri, kolega pa se je podal tudi v kakšno 6-ko. Manjšo težavo so mi predstavljali vstopi v smeri, ki so vsi malo bolj previsni (vsaj v sektorju kjer sva plezala). Vsekakor v plezališču nisva bila sama, družbo so nama delali martinčki in kača, ki je lovila prve majske sončne žarke.

Plezalni vikend sva zaključila še z enim skokom v morje (Umag) na poti domov. Posledice plezalnega vikenda so se pokazale čez par dni (muskelfiber) in malo opečen hrbet.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...