Pakla

Minuli vikend smo se Nejc, Gregor in jaz odpeljali v Paklenico, da malo preverimo, kako smo pred poletno hribovsko sezono uplezani. In nismo bili edini. Pakla je bila polna plezalcev, med katerimi je bilo največ Slovencev. Zvečer smo se tako med drugim še malo podružili z AO Domžale.

Plezalno soboto smo začeli s smerjo Šaleški - vstopna varianta (120m, 5b) v Stupu Aniće kuka. Smer ponudi nekaj zanimivih detajlov. Naslednja smer je bila desno od Stupa - Catch the Rainbow (120m, 5a). Smer spet ponudi zanimiv detajl v obliki prečke, ko praktično celotno prečko oddelaš samo na rokah. Pri abzajlu nam ponagaja še vrv, zato se požrtvovalno javim, da prusikarim nazaj gor. Ker smo na morju, se Gregor odloči, da se bo vrgel v vodo, pri nama z Nejcem pa ni dileme. Greva v tretjo smer. Lidijina v Nosorogu (150m, 5a). V drugem raztežaju ima smer čudovit kamin z eno najostrejših skal, kar sem jih plezal.

Za nedeljo nam je ostala želja, da bi preplezali osrednjo steno Aniće kuka. Izbrali smo Brahmovo smer (300m, 5c+/6a), ki nudi veliko plezanja težavnosti III ali IV, a zaradi dobre skale zelo uživamo. Nekje na sredi nas pričaka najtežji del smeri - ozek kamin, skozi katerega se je najlažje zbasati tako, da pustiš ruzak spodaj in si ga nato potegneš za sabo.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...