Plezalni kostanjev piknik, Vranjska draga

Šestindvajsetero se nas je danes odpravilo na (sedaj že) tradicionalni kostanjev piknik v Vranjsko drago pod Učko.

 

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Dostopni marš"][/caption]

 

Povprečno plezališče v nadpovprečnem ambientu na Hrvaškem poleg platk in crimperjev ponuja tudi (ali predvsem) odlično mesto za peko kostanja. Za peko veliko kostanja. Tjaša z ekipo ga je namreč zbrala se mi zdi enih 30 kilogramov. 60 litrški nahrbtnik je bil namreč poln, trogal ga je pa kdo drug kot hrust Robi.

Še več - Tjaša je napekla še raznovrstno slastno pecivo, sledila ji je še Maja z nesimetrično naribanimi jabolki na štrudlju, Blaž pa je poskrbel za zdravje in priromal s polno posodo grozdja.

 

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="S svojo prisotnostjo nas je počastil tudi vselej modri Tine z legendarno majico"][/caption]

 

Naj ga bodi dovolj naštevanja jedi, odščipnil bom še nekaj prostora, ki ga bom namenil prehodu meje med našo in južno državo. Vsled vsesplošne stavke so temu primerno razpoloženi tudi policaji. In nebodigatreba so si vzeli čas prav za en specifičen avto. Za prav enega specifičnega voznika. Za točno določenega voznika, ki je zbral že potrjenih 15 pik, 7 pa jih še čaka na sodišču, da jih sodnik bodisi vrže v koš bodisi dodeli srečnemu prekrščarju. Ta prekrškar katerega ime naj ostane skrito (nisem pa to jaz) namreč rad previdno vozi s povišano hitrostjo. Zlasti avtoceste so njegov poligon poleg sten. Za nameček so mu nepridipravi ukradli voznišk in ko je mejna policija zahtevala od njega prav to - torej poleg osebnega dokumenta še vozniško in prometno, se je prehod meje zavlekel na zavidljivih 20 minut. Najprej so nekajkrat potegnili vse naše dokumente čez skener, kot da enkrat ni dovolj, potem vse skupaj obrnili in še v obratnem vrstnem redu znova preskenirali naše plastične kartice s prastarimi smešnimi fotografijami. Na njih je Monika kot najhujša žurerka, Matej je hipi, Blaž je metalc in morilec, jaz pa sem takšen kot da bi pravkar pobegnil iz koncentracijskega taborišča.

 

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Dule trga skalo"][/caption]

 

O samih vzponih ni kaj dosti pisati. Kot ponavadi sta Blaž in Monika pobegnila nekam po svoje in splezala vseh 43 smeri v plezališču, medtem ko smo se ljudje potikali pod nižjimi in višjimi stenami in takisto zategnili nekaj smeri. Ko smo imeli vsega dovolj smo odšli še na prizorišče požara, kjer sta blestela Žiga in Džani.

 

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Džani in Žiga sta kralja pogorišč in požarov"][/caption]

 

Tako se je na primer Džani kot vrhovni šef tričetrt gasilcev v Sloveniji danes že zarana, še preden smo odšli plezat, boril z ognjem. Ampak izurjenemu in vajenemu vsega hudega (spopada se z največjimi ognjenimi zublji poznanimi človeštvu - njega se na primer ustrašijo tudi požari, ki so pustošili po Avstraliji). Žiga s svojimi praktičnimi znanji, ki jih je tako kot jaz osvajal na Fakulteti za strojništvo, z žago, mesarico in ostalimi orodji uspešno opravi z nujno potrebnimi stvarmi, kot sta zalogovnik drv in ureditev izbranega mesta požara.

Na tem požaru smo potem zakurili kostanj, ga pojedli in odšli domov čez taisto mejo v domovino. Spat.

 

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Žganje kostanja"][/caption]

 

Pogrešali smo Zlatota, ki ima jutri rojstni dan in komur na čast se je ta piknik lansko leto tudi prvič zgodil, ampak smo mu odsotnost opravičil, saj je imel pred tem 24-urno kondicijsko epopejo.

Aja - z nami sta bila tudi Hot in Dog aka Aston Martin. Prikupni psički, ki mi tokrat nista stregli po življenju za kar sem še posebej hvaležen njuni lastnici, ki jima je zgleda po Dolomitskem direndaju ko bi bil skoraj izgubil levo nogo, dala vetra. Hvala.

Pa hvala vsem za družbo in Žigatu zato, da ni komplet ves kostanj zgorel ampak smo ga nekaj delno ogljičnega tudi požrli.

 

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Čudovit ambient Vranjske drage"][/caption]

 

In še galerija fotografij:










Kostanjev plezalni piknik

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...