1. vikend NTTS - Davo Karničar in Peca

Prvi vikend je bil namenjen piljenju smučarske tehnike na odličnih terenih smučarskega centra pod Peco in prenos novega znanja v turne terene v neposredni bližini smučišča. In kdo boljši bi nam lahko pri tem pomagal kot človek neskončnih referenc za to področje, Davo Karničar. Davo je tudi tokrat brez dvoma dokazal, da je človek, ki zna rešiti vsako smučarsko težavo tako teoretično kot tudi praktično.
Agenda je predvidevala, da se sprehodimo čez bazično smučarsko tehniko s pridihom smučarskih veščin potrebnih za turno smuko in nato drugi dan vse to prenesemo v grape, ki so nedaleč od zadnje postaje žičnice. Ampak kot je to včasih pod hribi, je bilo potrebno plane za drugi dan razmeram ustrezno dodelati, saj so predvidene grape bile presenetljivo slabo porasle s snegom. Na koncu se je izkazalo, da je bil drugi dan na smučišču še boljši kot prvi. Nekaj nas je nadaljevalo s pedagoškim delom ob Davu, ene par specialcev pa je čutilo neizmerno potrebo po turniranju in so zagrizli v breg kar ob smučišču.
Ob koncu vikenda je bilo čutiti zadovoljstvo kljub temu, da smo turni del morali silom prilike zamenjati s smučiščem. Samozavestno lahko rečemo, da je napredek v smučarski tehniki opazen, je pa fajn vedeti, da so še rezerve. Davo je bil s svojim pedagoškim občutkom in neskončnim znanjem in izkušnjami izjemen, zato bo ostal stalni gost našega izobraževanja.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...