Tečajnice v Vipavski Beli. In jaz.

No ta prelep in vroč sončni vikend smo se tečajniki željni znanja odpravili v moje domače kraje, v Vipavsko Belo. Cilj nam je bil se navaditi vse o navezi, samoreševanju, o izdelavi sidrišč in spustu po vrvi.

Ko smo se zbrali vsi skupaj zgoraj na parkirišču, sta nam Monika in Blaž demonstrirala spust po vrvi in kmalu zatem smo se vsi spustili dol po vrvi na skupno mesto, kjer smo se razdelili v postaje. Vsaka postaja se je izobraževala o eni izmed zgoraj omenjenih plezalnih veščin. Pri vsaki veščini so sledila podrobna navodila, prikaz izvajanja in nato še naša izvedba. Sobota je minila zelo hitro, predvsem zaradi veliko novih in zanimivih informacij, tako da nismo imeli časa kaj poplezat, razen seveda freeapprovedovci, ki so nam prišli delat družbo. Z soncem smo se odpravili še zadnjič po tistih strmih lesenih stopnicah, ki smo jih prehodili in vmes sopihali vsaj desetkrat in se odpravili domov, oz. večina tečajnikov v hostel, kjer so nadaljevali rajanje v noč.

Naslednji dan je sledila pod budnimi očesi freeapprovedovcev ponovitev vsega, kar smo se včeraj navadili. Ko smo vse ponovili, je še ostalo časa za plezanje. Verjetno nam je najbolj v spominu ostala zavesa (5a), ki je vsem povzročala nevšečnosti pri vstopu in je nekako okronana za eno najbolj smotanih smeri v plezališču.

Naslednji vikend nas čaka pa postopek reševanja padlega soplezalca, ki bo verjetno v istem plezališču, če nam bo le dano vreme.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...