Paklenica in koleno

Da končno po dolgem času še jaz dodam svoj piskerček...

Pretekli vikend sva se z Gregatom potepala po Paklenici, kjer se nama je zgodilo praktično vse!

Začelo se je s 50km obvozom zaradi zaprtega tunela, sledil je pokvarjen avto in posledično seveda iskanje mehanika. Nato sva jo končno mahnila v kanjon, kjer sva se napotila v Severno rebro - smer, ki je primerna Gregatovemu kolenu in mojemu hrbtu. Dva kriplja na plezanju pač. :)
Že po prvem raztežaju me je čakala težka naloga - kot tista z več izkušnjami sem morala odrediti pobeg iz stene, kar pa ni bila ravno lahka naloga, saj sva oba že dlje časa hotela splezati kakšno večraztežajno smer, Grega pa je bil sploh prvič v Paklenici in ga je očaral že sam pogled na skale. Ampak potem je prišel sunek, ki naju je oba proti lastni volji prav nemarno premaknil in nama dal vedeti, da je ga. Burja še vseeno šefica kanjona in ima, hočeš nočeš, zadnjo besedo. In sva abzajlala.
Naslednji dan sva v sončni idili, kakršno zna pričarati samo Paklenica izven sezone, lepo pobrala najin abzajl prusik in splezala smer do konca. Prav nič ni manjkalo - sonce, brezvetrje, modro nebo, cvetoča drevesa, potoček, nič ljudi in božanska skala. Na žalost časa za kaj več ni bilo, zaradi vseh kolobocij v zvezi z avtom.

Ampak naslednji dan sva vse tegobe v zvezi z burjo in avtom že pozabila, saj so nastopile nove, tokrat v zvezi z Gregatovim kolenom. Šel je na artroskopijo, kjer naj bi mu opravili manjši poseg zaradi težav s kolenom. Zgodba se ni končala ravno po načrtih - izkazalo se je, da je njegova prednja križna vez tako močna, da ji je uspelo odtrgati košček kosti iz kolena... Vse skupaj so zdaj prišraufali nazaj, v upanju, da se bo zarastlo. Rehabilitacija bo trajala kar nekaj časa...in zakaj zdaj tu vse to razlagam?
Kot večina najbrž ve, sva prijavljena za Korziko in tako kot vsi tisti, ki želijo iti dol s kombiji, sva tudi midva nakazala Tadeju 150€/osebo. Zdaj pa na žalost ne moreva it in bi rada morebitnim interesentom sporočila, da sta za Korziko prosti še dve mesti v kombiju...In bila bi zelo vesela, če nama teh 300 vplačanih EUR ne bi izpuhtelo v zrak!
Dosegljiva sva na grega.tomazic@freeapproved.com in maja@freeapproved.com.

Še nekaj slikc:

img_4575 img_4612 img_4631 img_4670

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...