Kleiner Pleisslingkeil (2417 m), Spirzinger (2066

Spoštovani g. Virc se je tokrat še posebej izkazal z izbiro ciljev in samo organizacijo tega prekrasnega vikenda v avstrijskih Turah. Če smo zadnjič začeli pri Obertauernu, smo tokrat iz druge smeri - Flachauwinkla (takoj desno za 2. plačljivim tunelom). Orali smo smučino od podna do vrha in se pri tem kar zašvicali (ful), na sončku pa smo krenili desno na vrh Klenier Pleisslingkeil (2417 m). Odsmučali po malenkost skorje na vrhu in mnogo pršiča v srednjem in spodnjem delu. Tale kuloarček je bil kul tudi Boto-tu:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rgRyog8hb7Q]

Kakorkoli, mnogo jih je po napornem vijuganju v celcu zavilo v kočo, trije smo jo mahnili še na hišni vrh in ponovno odvriskali navzdol. Frau Manuela (oskrbnica, ki zelo porajta g. Virca - in obratno) je bila prešerne volje, tako da smo govejo župo dobili že ob 17:30! Večerja (čebula s sirom in testeninami) je sledila točno uro kasneje, neodvisno od tega pa je teklo pivo, čaj in domače taužentrože (pssst, ne povedat Manueli).

V nedeljo smo jo mahnili na hišni vrh (moj tretji obisk v enem tednu in kolega Virc me je zategadelj okronal za Spirzinger Koniga), se spustili po presenetljivo še vedno popolnoma deviški flanki na drugo stran, zgazili prav pod vrh Steinfeldspitze in pustili za seboj tako kičaste sledi, da se nam še zdaj vsem smeji! NORO!!!

Skratka, dejte naslednjič pustit Lipanco družinskim vikend pohodnikom s štirinožnimi prijatelji in se pridružite na kakšni res kul mini odpravi, kot je bila tale! ;)

-Mare

P.S.: Še več filmčkov in slik pa na mojem blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...