Gorsko - tekaška scena

V zadnjih dveh letih, je moja udeležba na rekreativnih tekaških prireditvah, prerasla v malo bolj resno treniranje gorskega teka. V tej atletski disciplini sem se našel zato, ker se dogaja v ambientu, ki mi je zelo pri srcu - v hribih :). Rad imam raznolikost, ki jo od mene zahteva gorski tek; poleg hitrosti po ravnem potrebujem še moč in vzdržljivost v strmih klancih, ter tehniko za tek navzdol.

Trening je tako daleč od monotonega obračanja stadionskih krogov, ampak je zelo pester, saj s trenerjem vanj vključujeva tudi kolo, plezanje, gorništvo, pozimi pa turno smučanje.
Seveda se trening pozna tudi obratno: dostopi pod smer in sestopi se ti naenkrat zdijo krajši, vrhovi pa bližji in bolj dosegljivi :). Z menjavami disciplin se tudi zmanjša možnost poškodb, hkrati pa se nobene stvari ne naveličam.

Zadnji vikend v maju in prvi vikend v juniju sem se udeležil dveh tekem v klasičnih gorskih tekih v okviru pokala AZS, ki sta šteli tudi za državno prvenstvo. V nedeljo 29.5. sem v Gorah nad Idrijo na DP v disciplini gor/dol dosegel skupno 8. mesto. Na 9 km progi z 450 višinci za zmagovalcem Petrom Lamovcem zaostal za dobre 4 minute in pol.

Z obema nastopoma sem zelo zadovoljen, da bom ujel priključek z najboljšimi, bo pa treba še migat. Sedaj se bo končno našel čas za aktiven počitek (beri: plezanje, hribi :)).

2. julija pa bom na povabilo Adidasa tekel na SOČA OUTDOOR festivalu, v res lepem okolju ob sotočju rek Tolminke in Soče. Festival združuje tekače, jadralne padalce, kajakaše, gorske kolesarje,..skratka za vsakega, ki svoj prosti čas preživlja v naravi, se na SOFU nekaj najde, zato vabljeni v čim večjem številu!!

Več fotografij s tekem pa na FB, vir: ŠD Aktiv

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...