Potep na Komno

Prejšnjo nedeljo smo se tečajniki na čelu z Blažem in Moniko odpravili proti Komni, kjer smo ponavljali za izpit zimske tehnike, ki nas še čaka v bližnji prihodnosti.

Zjutraj, na ne tako lep, ampak muhast dan, smo se pod kapljicami podali na pot izpred koče pri Savici. Pogumno smo se odpravili na pot in po približno 2,5h hoje po 25cm novega puha tudi Komno osvojili. Na hitro smo pomalicali in že je sledila ponovitev vseh zimskih veščin. 5 minut naprej od doma na Komni smo dobili eno lepo majhno primerno kotanjico, kjer smo ponovili reševanje iz ledeniških razpok, sidrišča v snegu, gibanje naveze v snegu in spust po snežni kepi, za ustavljanje s cepinom pa niti približno ni bilo ustreznih razmer. Po urah zmrzovanja na mešanici dežja in snega smo se odpravili še nazaj do doma, kjer so nekateri uživali v vseh dobrotah, ki jih je takrat ponujala kuhinja. S polnimi želodci in težkimi nogami smo se odpravili nazaj proti dolini, kjer smo se premočeni usedli v avtomobile in ob poslušanju veselja Prevčeve zmage in osvojitve zlatega kristalnega globusa tudi vrnili v Ljubljano.

Tečajniki smo ponovili vse stvari, kar jih rabimo za izpit zimske tehnike in smo pripravljeni, da tudi naše znanje pokažemo alpinističnem inštruktorjem.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...