Objave

Mrzlo postaja... V/IV

S polno bojno opremo (vključno z derezami in cepini) sva se z Rokom v soboto podala na Staničev vrh. Dostop je večinoma kopen, samo pod Planjavo se zliva snežni jezik, ostanki sneženih zaplat so tudi v sosednjih grapah. Sneg je bil precej mehak, zato dereze niso bile potrebne, so pa prišle prav palice oz. cepin (predvsem za dričasti ekspres sestop). In potem je mrzlo postalo… dobesedno. Izbrala sva si 150-metrsko smer Mrzlo postaja (V/IV), ki je postregla z zelo lepimi platkami. In kot smer s svojim imenom...

Preberi več

Mala velika gora

Sobota je bil dan za Malo goro... vreme je odlično sodelovalo, da ni bilo ne prevroče ne prehladno. Z Rokom sva izbrala eno mešano smer: Avrikelj (V/IV) za prva dva razstežaja in Smer malega Miha (V-/III) za druga dva. Vmes med obema deloma je nekaj malega sprehoda čez »nogometno igrišče«. Z izjemo prvega razstežaja, kjer so majavi oprimki in stopi popestrili plezanje, pa je skala precej kompaktna in zelo lepo plezljiva. Poleg klinov so frendi sicer kar dobrodošli, sploh debela Berta je prišla zelo prav :)

Preberi več

M. Raduha, ZZ IV+/IV, z ovco VIII+/-VI

Na zelo zgodnjo soboto smo se z Rokom in Duletom odpravili na Malo Raduho. Skala je bila presenetljivo kompaktna, kljub napokanemu izgledu, cela stena pa je cel dan v senci, tako da je kot nalašč za poletno plezarijo. Skupaj je tam več kot 40 smeri in so primerne tudi za kak "pripravniški" tabor. Ob vstopu v smer nas je presenetil nov detajl (star kak teden ali dva - dokaz je med slikami). Več o tehnični zahtevnosti smeri ZZ pa podaja Rok:
Vstop v smer ni težko najti, saj ga označuje cenen polizdelek...

Preberi več

Gonžarjeva peč 2

Kot je trend v holivudskem svetu zadnje čase, ima tudi vsak omembe vredna odprava svojo ponovitev... Nič bat, tokrat samo s fotografskega vidika. Še slike od Tanje, iz taiste odprave.

Preberi več

Gonžarjeva peč

Za tiste bolj resne člane FA: Odprava uspela, vseh 7 članic preživelo.
Za tiste malo manj resne FA-ovce: 7 nežnejših duš se je v nedeljo odločilo, da bo preslišalo vsa svarila o možni zamudi napovedi (še enega) konca sveta in se odpravilo na ferato. Odvrnile jih niso niti opazke, da je D/E zahtevnost samo za hudo resne Popaje (Hribi.net Press), niti o hudih posledicah doma narejenih samovarovalcev in neznanju o njihovi uporabi, niti čisto resna vprašanja malo starejših občanov v stilu »Pa imate štrik s...

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...