Objave

Direktna smer v Špiku

V soboto, 12. septembra sem skupaj s Petrom izkoristil lepo vreme in jo mahnil v Špikovo direktno (V+, 900 m). Super skala, prava družba in zahtevna plezarija! Težavnost se z višino stopnjuje in v najtežjem delu jo krasi odlična kompaktna skala, kar jo uvršča med alpske »lepotice«. Družbo v steni nama je delala plezalna naveza iz Idrije in vzdušje je bilo sproščeno in na trenutke prav zabavno. Iz stene smo izstopili ob večernih urah, ravno ko se je...

Preberi več

Grossvenediger in Tri Cine

V avgustu smo z družino planinarili okrog Grossglocknerja in Scharecka. Najbolj zanimiva je bila tura na Grossvenediger, saj smo pomagali pri reševanju Avstrijke, ki je pred mojimi očmi padla v ledeniško razpoko, na navidez prijaznem ledeniku. S pomočjo avstrijske gorske službe je bila akcija uspešno izpeljana. S srečnim koncem smo zapustili Visoke Ture in se premaknili v Dolomite. Izkoristil sem priložnost in z Albinom Simoničem-Binetom splezal smer Oro e Carbone (7a, 400 m) v steni Mur del Pisciadu nad...

Preberi več

Pobeg v kozorogovo krajestvo

Hudo poletno vročino se najlažje preživi v hribih. Zato sva se odpravila tja gor, tam kjer se čas ustavi in duša spočije. V petek po službi sva se odpeljala v Bohinj in se povzpela do planine Krstenica, odšla naprej proti Jezerskemu stogu, kjer sva prespala.Najino turo sva nadaljevala preko Velega polja do Doliča, od tam pa prečila severno steno Kanjavca in prišla na Prehodavce. Na skalnatih podih sva našla košček mehke travice in tam občudovala tisočero zvezd. V nedeljo sva prečila greben Lepega špičja in...

Preberi več

Kotovo sedlo

V petek smo uživali na sončku v Tamarju, v soboto pa se borili z vetrom in mrazom pod Kotovim sedlom.

Preberi več

Pireneji

Tri tedne pohajanja po špansko-francoskih Pirenejih je bil pravi užitek! Več o raziskovanju nacionalnih parkov in čudovite narave pa govorijo slike.

Preberi več

Dovška Baba

Danes zgodaj zjutraj sva šla z očetom pogledat koliko snega je nasulo na Babi. Od koče naprej je bilo gaženje precej težavno zaradi udiranja precej prek kolen in predvsem zaradi vetra in sneženja. Vidljivost je bila slaba na vrhu zelo slaba. Ob sestopu sva srečala štiri turne smučarje, ki so sopihali v breg in se čudili, da se že ob 9h vračava z vrha.

Preberi več

Tečajniki opravili izpit

V soboto so se tečajniki tresli in potili v stenah nad Vipavo, ampak ne zaradi toplega sonca, temveč zaradi stroge komisije, ki jim je gledala pod prste, ko so opravljali izpite. Ker so pokazali odlično znanje, nismo nobenega vrgli v prepad:)
Zdaj so postali pripravniki in komaj čakajo,da jih pokličete in vzamete sabo plezat, predvsem punce:)

Preberi več

Tečajnik na Vranskem

Preteklo soboto so tečajniki pilili svojo tehniko na Vranskem in uživali na soncu. Ker je večina od njih tudi sladkosnedov smo se z veseljem basali s trojanskimi krofi:)

Preberi več

Novi martinčki

V soboto smo se z novimi tečajniki odpravili na toplo jesensko sonce oponašat martičke, ki izvajajo vsemogoče vragolije v svetu vertikale.
Punce so se odlično izkazale in plezale kot baleke.
Tudi fanta sta pokazala svoje mišice in grizla po skalah kot risa. Ker je bila plezarija več kot uspešna smo dan zaključili pri Popoviču na terasi z razgledom na morje in polnimi želodčki izvrstnih slaščic.

Preberi več

Picolo bambino v čudežni deželi

Pretekli teden smo planinarili po Dolomitih in se naužili toplega sonca, hladnega vetra, dežja, lepih razgledov, in predvsem pa vsak dan hodili kot magaraci, ker smo hoteli čimbolj izkoristiti vsako minuto preživeto v svetu sanjskih gora.

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...