Objave

MTB Rašica

Končno smo se kolesarji uspeli dobiti in skupaj smo odpeljali luštno turco po Rašici. Nabralo se je dobrih 23km in 610 višincev. Glede na predhodne dneve z dosti dežja, je bila Rašica v smeri Šinkovega Turna presenetljivo suha, na Gameljne pa kot po navadi brez blata ni šlo.
Padcev vsaj po mojem nismo pridelali smo pa res neskončno uživali po trejlih.

Preberi več

Tek trojk 2018

Leto je naokoli in ponovno smo se udeležili teka trojk. Letos se nas je nabralo le za eno trojko in to smo bili Barbara, Robi in moja malenkost. Tempo teka je bil zelo podoben prejšnjim tako, da osebnih rekordov nismo podirali. Traso v dolžini 12,5 km smo pretekli v 1h 5min in 14s.
Za naslednje leto je padla odločitev, da se udeležimo daljše izvedbe, 29km, zato, da se Barbara ne bo matrala:)

Preberi več

Tek trojk 2017

Tradicija ostaja in tudi letos smo se dve trojki uspešno spopadle s progo teka trojk na razdalji 12km. Vreme je bilo za tek idealno, tako da so nas noge kar same ponesle po poti.
Prvo trojko smo sestavljali Barbara, Marko in Žiga, drugo pa Alessandra, Grega in Robi. Čas teka prve trojke je bil 1h2min50s in to je tudi naš najhitrejši čas teka. Čas teka druge trojke pa je okoli 1h10min (uradnega časa ne poznam).
Skratka danes smo si prijetno pretegnili naše nogice in ponosno zastopali barve...

Preberi več

Tek trojk 2014

Šest članov društva se nas je udeležilo Teka trojk, Pot ob žici, tradicionalne prireditve v spomin na okupirano Ljubljano. Barbara, Mark in Žiga smo sestavili prvo, Dule, Urška in Klas pa še drugo trojko. Odeli smo se v nove ekipne tekaške majčke ter ob pol desetih s Kongresnega trga štartali na čim boljšo uvrstitev. Dan je bil poletno vroč, tako da je postojanka z vodo prišla še kako prav. Hiteli smo proti Golovcu, kjer smo v hladu gozda končno malo lažje zadihali. Klanec je bil naporen, gneče veliko, a...

Preberi več

Za vikend v Ponte Porton in MTB okoli Novigrada

V soboto zjutraj pred odhodom v Ponte Porton skočim na Šmarno Goro. Na poti do Šmarne oddam Ani krplje, nato pa šibam gor iz smeri Tacna. Pot iz Tacna je izredno blatna in v zgornjem delu zelo snežena.
Za soboto so obljubljali sonce, vendar ga vse do Kozine ni nikjer, občutila se je le ledeno mrzla burja.
V Ponte Portonu sva z Meto tako rekoč prva, še preden so navalili Bricevi in okupirali celotno plezališče.
Razmere v plezališču: tik ob steni vroče, 5m stran prijetno toplo, 10m stran (na...

Preberi več

Slap nad potjo Wi 4- 80m

Sobotni dan smo skupaj z Duletom in Urbanom izkoristili z obdelovanjem ledu v Tamarju. Do Tamarja je vodila romarska pot po kateri je bilo toliko ljudi, kot da bi bile v koči razprodaje.
Ko smo prispeli pod slapove so bili vsi že zasedeni in še so čakale naveze tako, da smo se potem odločili, da za ogrevanje poplezamo nekje med Desnim in Zadnjim slapom nekaj lahkega. Tega kosa ledu se je najbol razveselil Urban, kjer je lahko na veliko šraufal vijake v led ;)
Naslednja stvar in tudi zadnja pa je...

Preberi več

Sobota Kamniški vrh, nedelja s kolesom na Slavnik

No neki je bilo treba počet čez vikend. Ker v soboto ni bilo na razpolago veliko časa sva skupaj z Meto odpeketala na Kamniški vrh. Vrh je postregel z visokimi temperaturami, pretežno suho podlago in prelepimi razgledi na Kamniške alpe in Ljubljansko kotlino.
V nedeljo pa smo skupaj s kolegi odšli na bajk, malo pogledat kako je kaj na primorskem Slavniku. Že v Prešnici je bilo vroče preden smo sploh začeli kolesariti. O snegu ne duha ne sluha (14 dni nazaj je bila cesta v zgornjem delu hudičevo...

Preberi več

Teranova smer v Dolgem hrbtu (III/3, 350 m)

Za prvo zimsko plezarijo v sezoni sva si z Duletom izbrala Teranovo smer v Dolgem hrbtu, kamor naju je popeljal Đani. Po forumih se je bralo, da so trenuitne razmere zelo solidne in treba je bilo preveriti, če je to res.

Jutranja temperatura na Jezerskem (-4°C) je obetala še zelo fino zimsko vzdušje, ki pa se je z višino in časom spreminjala v spomladansko čofotanje (pri avtu ob 12.00 je bila temperatura +5°C). Napovedan močan jugo zahodnik za vzhodno Slovenijo se je v zgodnjih urah pojavil tudi v teh...

Preberi več

Montaž in Špik Hude police

V soboto zjutraj se nas je deseterica (10, cela odprava;)) ) odpravila iz planine Pecol na Montaž. Za pristop smo si izbrali Findenegov ozebnik, v katerem si je potrebno malce pomagati z rokami (II. stopnja) vendar skala v njem je res kompaktna. Sestop smo opravili preko Pipanove lestve in nato nadaljevali po zavarovani prečki vse do Špika Hude police.
Krožno pot, ki jo je vodič IZI predlagal se je izkazala za res lepo. Razgledi so bili fantastični v vse smeri. Kozorogi na tem območju se ne dajo motiti...

Preberi več

Nedeljsko frikanje v Kamniku

V nedeljo se naj je peterica odpravila raziskovat plezališče Kamnik. Po nekaj daljših ovinkih in raziskovanju okolice smo le prišli na parkirišče od koder se gre peš naprej do plezališča. Plezališče se nahaja v gozdu kjer so bile temperature plezalcu prijazne kljub poletnemu soncu.

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...