Objave

Jutro pod Vošco

Z Mitjo sva šla gledat kako se dela dan nad Kranjsko Goro. Al je blo lepo... Edini problem je bil, ker sva bila prva in sva morala potegnit špuro po "zapancarvgrezajočemse" snegu. Urška in Aleš sta izbrala boljšo taktiko in naju čudežno dohitela ravno na vrhu. Dol grede smo videli, da se je tudi en pešec matral, da bi prišel gor... revež je bil ves čas do pasu v snegu.

Smuka bi lahko bila boljša. Predvsem, če se ne bi obotavljali s fotkanjem in bi z vrha smučali že ob 8ih zjutraj.

Je bil pa...

Preberi več

Škrbina Prednje Špranje

Ko predsednika ni doma, je vse tiho in nihče nikamor ne gre. :( Maja bi sicer nekam šla, ampak bi bila rada ob 15ih že doma, mene mika sončni vzhod, ampak se mi ne da ob 3eh že vstati.

In kot nalašč pokliče Urbanovc z veselo družbo FAT staroselcev in gremo v Zahodne Julijce. Viška planina in kot sem kasneje videl na zemljevidu - Škrbina Prednje Špranje.

Razmera odlična! Prerez pokaže, da žiher gremo do vrha in odvriskamo v dolino po mešanici pršiča, mehke klože in občasnih spihanih...

Preberi več

Začetek smučarske sezone: VDV

Tole je le nadaljevanje Tanjine predhodne objave. Torej na šajbasto nedeljo okrog Viševnika na Veliki Draški vrh. Seveda nismo bili edini, ki beremo poročila na TK Gora in nabralo se nas je kar precej snega željnih mladenk ter mladeničev. Snega je sicer še dokaj malo in sem ter tja obrusiš kakšno skalo, sicer pa enkraten dan z razgledi za zjokat!

Več info pa zopet na Preberi več

Po temi na Tolsti vrh

Raznorazne fotografije na netu so nas "zrajcale", da smo vstali sredi noči in šli gledat sončni vzhod na Tolsti vrh. Izgleda, da je v okolici Tržiča en kup nespečnežev, saj se je že ob 5ih zjutraj z vrha vračalo lepo število pohodnikov. Sončni vzhod nas je malo prehitel, ampak jutro je bilo vseeno fantastiš!

Več info pa na Slotrips

Preberi več

Afngunc in pedaliranje v Posočju

Pretekli vikend smo šli sprobat, če je Soča res še tako mrzla in če je še kakšen fajn klanec ostal za pregonit. Matajur ima spust za 5 zvezdic, Čisti vrh razgled za bogove, v tolmunu Virje jajčka pošteno skupaj potegne, pivo, odbojka in družba pa fantastična... Sem zmetal skupaj par tresočihse postenkov.

Preberi več

Pomladanski Stol

Pisana druscina se nas je spravila na karavanskega prvaka. Pri Podnarju na avstrijski strani je bilo ze precej avtomobilov in nastala je kar lepa "kolonica" proti sedlu Svacica. Ubrali smo turisticni tempo in spustili ostale naprej. Lep razgled, toplo vreme, gnil sneg, smucarija solidna, druzba super in pivo mrzlo!

p.s. Ce se niste smuck pospravili v klet, izbirajte manj obljudene cilje in zgodaj vstajajte :)

Preberi več

Mrežce in Debeli vrh

Mićo, Roberto in jaz smo šli danes malo na sonce! Najprej na "družabne" Mrežce, potem pa še na "samotni" Debeli vrh. Vreme za bogove, razmere pa od hudiča :)
Sama kloža, ki se kar ni mogla odločiti ali bi nas nosila ali bi se raje predirala. Težko za smučat. Smo naredili 2 testa, ki sta pokazala precej različne rezultate: na napihanemu mestu se je takoj odpeljalo ca.15 cm klože. Ne hodit na strme flanke!
Za smučat je bilo najboljše spodaj v gmajni.
Pa še Preberi več

Naša lepa domača Haute Route

Če ste mislili, da je že konec objav iz naše turno-smučarske magistrale se motite :) Ne bom preveč besedičil, bom pa prilepil nekaj fotk in moj prvi čisto frišni video. Res je bilo NORO!

Več slikc in nekaj teksta pa tule.

Preberi več

Sončenje na Vošci

Po spletu okoliščin sem moral preskočiti celotno dogajanje na Vršiču in jo v soboto kar sam mahnil na Vošco. Kakšna zimska pravljica! Totalni kič! Smučanje fantastično do ta prve gmajne, potem pa malo gozdarjenja na spremenljivem snegu. Kaj sem pa na Vršiču zamudil?

Še opis + ostale slike

Preberi več

Po pokljuških planinah

Z Danom sva se ustrašila napovedi o plazovih in se šla romantiko po pokljuških planinah: Rudno polje - Praprotnica - Zajamniki - Šeh planina in Uskovnica. Snega veliko, od smučanja pa seveda bolj malo: vse skupaj 4,5 ovinka :) Je bilo pa zelooooooooo lepo!

Kako do tja pa piše tukaj.

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...