Objave

Bela uživancija na Grossvenedigerju

V soboto smo prešpricali šunko in jajca in se ob 5.30 podali proti Avstriji. Po dobrih 2,5h vožnje smo prispeli v Hinterblichl. Peš do Johanisshutte, 2121m, pa še cca. 2h. Prečkali smo številna splazena pobočja.  Po prvem Džanijevem radlerju smo jo mahnili še do Defregger haus-a 2962m. Kočo so ravno odprli.  Nočitev pri stričku stane 12,00 EUR. Imajo tudi pivo in en citronski zvarek.

Naslednji dan smo jo ob mahnili proti vrhu. Razgledni z vrha božanski. N.O.R.O. Odsmučali...

Preberi več

Babe na Babi

Soboto smo babe izkoristile za Babo, Dovško namreč.

Z Ljubljane smo šle razmeroma pozno, zbudila pa nas je šele črna kava pri Pajotu v Mlačci. Debata je padla na temperature in kaj hitro smo izvedeli, da sta bila v četrtek tam dva fanta. En, ki ga je ful zeblo v roke, ker je ravnokar prišel z Brazilije. (Hm, kdo bi to lahko bil? Povezali smo ena in ena. Pajo pa je še dodal, da fanta sploh nista prišla sama ampak sta bila obdana s tropom deklet in da sploh nista nič plezala. Hm;)) Komu verjeti?)

...
Preberi več

Luna sije, kladvo bije trudne, pozne ure že...

Takole, malce v znamenju Prešerna in njegovega praznika (ki tokrat žal ni bil dela prost dan)  smo se na pobudo Mihe (AO Črnuče) podali na polnolunski pohod na Mrežce.  Vzdušje. enkratno. Polna luna. Dih jemajoča. Razgledi. Vrhunski. Nabralo se nas je kar 17 iz vseh vetrov. Zadnja sta iz službe prisopihala še Džani in njegov prijatelj, ki mu ne vem imena. Planina Javornik. Magična. Pršič z Mrežc do Jožetovih borovničk v koči, enkraten. ps. Še nekaj fotk z zaplenjenjenim Pečotovim fotoaparatom....

Preberi več

Kakšna bo šele zima, če je že jesen tako bela.

Je na Lipanci modroval planinec. Ja še bolj bela.

V soboto smo se  podali na Soriško planino. So ravno odprli smučišče, tako da smo za 12 eur dodobra izkoristili krogce in tistih 30 sosmučarjev in rili po svežem snegu. Nekajkrat smo skočili še na Dravh. Še več svežega snega!

V nedeljo pa na Mrežce. Cesta do spomenika še ni splužena, tako da smo morali našo partizansko pot začeti pri šport hotelu. Špura narejena, tudi za krpljičarje. Pri koči kar nekaj ljudi. Smo se podali še na mrežce, kjer...

Preberi več

V iskanju snega

Jutranje dežne kaplje na oknu, niso obetale nič dobrega.  Razen spanja seveda. Pa sem se odločila da poiščem sneg. Nekaj fotk....Da ne bodo vedno tiste kičaste z modrim nebom, soncem, snegom in nasmejanimi obrazi:)

Preberi več

Kdo komaj čaka da gre na sneg??

Jaz zagotovo!

Nekaj slik iz prejšne sobote... Molltaler. Medtem, ko ste se nekateri martinčkali v Napoleonici smo nekateri  divjali po svežem snegu. Šeee!!! Ekipa: Jure, Jan, Luka, Oskar in žena s prijateljico, jaz.

Bodite v snegu!

p.s. Za meteorologe. Kako lahko snežne padavine prestavimo na delavnik??

Preberi več

Ko moraš iti v Chamonix ;)

Mt.Blanc

No, bolje pozno kot nikoli pravijo. Sedaj pa lahko tudi jaz uporabljam tole čudo tehnike.

Chamonix:

Naneslo je tako, da sem morala v Chamonix. Super. Po približno 8 urni vožnji sva prispela v Cham, z obveznim zastojem pri Milanu. Se isti dan skocila do Bel Lachata. Super. V dolini megla in mraz,...

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...