Ski Jalovčev ozebnik

Že dolgo sem si želel presmučati Jalovčev ozebnik. V soboto, šestnajstega januarja je bil d-day. Z Žigo sva se najprej namenila k našim zahodnim sosedom, a sva se malo pred Ratečami premislila in zavila proti Planici.

Pred skakalnicami je bilo že ob 7:30 deset avtov kar je nakazovalo, da se nas bo iz Tamarja proti ozebniku in Kotovemu sedlu pela kar velika množica. In res je bilo tako, pred nama sem naštel vsaj dvajset turašev, nato pa še vsaj toliko za nama. Na srečo niso vsi zavili v ozebnik, rekel bi da jih je šla večina na Kotovo sedlo.

Hoja po trdem snegu navzgor je bila malo manj prijetna, saj se neka izrazita špura ni obdržala, a hkrati ni toliko zdrsavalo, da bi si nadel srenače.

Čeprav je bilo zjutraj v Planici skoraj -10, se je temperatura z višino (in s časom) dvigovala in sneg v ozebniku se je do našega spusta ravno prav zmehčal, da je ponudil odlično smučanje skozi celoten ozebnik in njegov iztek. Pred vrhom se nama je pridružil še Matej in skupaj smo odrinili proti Tamarju.

Nižje na "smučišču" je bilo zaradi izredne množice ljudi kar precej razrito, nekega celega snega niti nismo pričakovali.

Pri koči v Tamarju klasična gneča in PCT. Predno smo dobili kokakolo in radler smo se že pošteno shladili, nato pri "teku na smučeh do avta" spet segreli, tako da je bil proces zanohtanja in odnohtanja maksimalno neugoden.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...