Teranova smer (III/ 3, 350m)

Manjša sobotna vremenska motnja nas je morda odvrnila od resnejši ciljev v nedeljo, a vseeno smo Blaž, Benjamin in jaz odšli nad Jezersko izkoristit razmere, ki so v zadnjih tednih med plezalci povzročile pravo mrzlico na severni strani Kamniško-Savinjskih Alp.

Nismo pa bili edini s podobnim ciljem. Zaradi malo poznega starta iz Ljubljane (kar mi je bilo sicer zelo všeč), so pred nami v smeri bile že vsaj štiri naveze, nekaj navez pa smo že videli izstopiti. Če je pred letom dni bilo v Teranovi toliko snega, da smo bili čez v manj kot uri, smo tokrat potrebovali celo večnost. Naveze pred nami so bile počasne, po nas so leteli projektili, zato smo ogromno časa preživeli na štantih čakajoč, da se vsaj malo oddaljijo pred nami... A na naslednjem štantu smo spet bili skupaj.

Teranova je zalita ravno prav, da lahko udobno plezaš, občasni ledeni strmi odseki pa poskrbijo za nekaj dinamike. Čeprav se nad razmerami v zadnjih tednom ni za pritoževat, pa je vseeno kar malo žalosten pogled na kline, ki jih lahko opaziš 2 ali 3 metre nad trenutnim nivojem snega.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...