Triglav (Slovenska + Mullerjev kamin)

Pomlad trka na vrata in večina plezalnih kolegov že frika. A v gorah je še nekaj zime, obetalo se je čudovito vreme, Slovenska smer pa naj bi bila v celoti narejena. Malo sem pisal naokoli in na koncu le našel Matica (AO Kranj), ki je podobnih misli kot jaz: ''Dokler je sneg, lahko frikanje počaka!''

Od avta startava malo pred šesto in kmalu prispeva pod steno. V dolini ni mraz, kakor sva pričakovala. Sneg pod steno je mehak in samo upava, da bodo malo višje boljše razmere. Ko vstopiva v smer, je sicer trdo, a daleč od škripavčka. Malo višje so bele plate na desni ravno dovolj zalite, da gre lepo čez. Tudi Bučar je presenetljivo zalit, le sneg je malo gnil, nekje votel, ampak še zmeraj ga je dovolj, da gre brez težav čez. Škoda le, da je skoka tako hitro konec. Samo še Prevčev izstop, kjer je sneg res lepo trd, in sva na vrhu.

Tu srečava Danilota, ki se nama pridruži na poti na Triglav. Najprej dolgo prečenje ledenika skoraj do Kredarice, nato desno v Mullerjev kamin. Čez ledenik se je sneg še nekako držal, a ko se začneš vzpenjat se vse skupaj zmehča. Tu sta Matic in Danilo izmenično ratrakirala celotno pot, tako da sem jima za to res hvaležen. Po osvojenem vrhu sestop po normalki in nato čez Prag v dolino. Lepa kondicijska tura za konec zime.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...