Škarje - Vzhodna grapa (III, 400m)

Ko sem se konec decembra z avtom odpravil v Afriko, sem poleg popotniške mrzlice občutil tudi nekaj žalosti, ker bom zamudil svoj najljubši letni čas zimo. A k sreči je bila zima letos zelo slaba, tako da se nisem preveč sekiral, da jo zamujam. A vseeno, razmere so in ob povratku domov sem jih šel takoj preizkusit.

Pridružil sem se našim tečajnikom, ki so odšli na Škarje oz. Ojstrico iz Logarske doline po Vzhodni grapi. Morda smo malo pozno startali in je sneg bil ponekod malo zmehčan. A kljub temu, ambient je bil čudovit in grapa lepo zalita vse do vrha. Morda je pomanjkanje snega to zimo grapo naredilo malo bolj zahtevno, kot je običajno. Takoj pri vstopu te pričaka manjši skok, nekje 70-75 stopinjska naklonina, ki se prehitro konča. Malo višje mu sledi še krajši in lažji skok, kot je bil prvi. Grapa se nato izteče v lepo razgledno prečko, ki nas pripelje v novo grapo, ki se brez posebnosti konča na vrhu smeri.

Ker po trimesečni neaktivnosti moja kondicija ni ravno blesteča, sem ob izstopu iz grape na soncu malo zadremal, ostali pa so odšli še na vrh Ojstrice.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...