Ski opening Langwies, Švica

V 2018 smo bili očitno vsi pridni, saj smo bili nagrajeni z idealnim tednom za smučarski zaključek leta. Maruša, Džani, Mare in jaz smo se odpravili v vzhodno Švico, v nepomembno vas Langwies, ki pa je odlično izhodišče za ture v dolini, ki se dviga iz mesta Chur do smučarskega središča Arosa. Nabor tur v okolici je kot nalašč za začetek sezone, ko so razmere običajno bolj negotove: spodaj gozdne ceste, višje pa obširne planote, po katerih so posejane planine in nad temi dokaj kopasti travnati vrhovi. Seveda se najdejo tudi bolj strmi vrhovi, ampak spomladi so verjetno drugje po Švici boljše smučarske možnosti. Povrhu so te ture dokaj neobljudene, saj je bilo tudi po petih dneh sonca še dovolj nezvoženih flank in osamljenih vrhov. Vožnje je do tja kar precej, ampak je v okolici na izbiro toliko tur, da se splača. Poleg tega smo v Langwiesu dobili zelo poceni apartma, sicer pa je do Arose 8 km in tam imajo vse tudi za najbolj petične.
Prvi dan smo šli na ogledno turo pred poslabšanjem vremena, drugi dan smo dopoldne kidali in popoldne že gazili v zimski idili. Potem pa smo imeli še pet dni sonca, tako da smo presmučali vse kar je bilo vredno presmučati. Za vtis nekaj kičastih slik, podrobneje pa na blogu.
Mimogrede, če se kdo sprašuje, kaj neki je z nami počel Džani z zlomljeno nogo. No, prvi dan je šel poizkusit, če sploh lahko smuča, drugi dan je že užival, tretji dan smo ga že komaj dohajali… Vse po starem torej. :)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...