Jennyris (V+, 300m)

V soboto smo jaz, Nejc in Rok uspešno kljubovali vsem zapletom in nebodijihtreba zmotam (Ma koga to zanima?) in uspešno preplezali omenjeno smer. Smer si bomo zapomnili po dobri skali v težjih dveh raztežajih, in lepem, a malce podrtem razu v zgornjem delu. Toliko o plezariji, menda so bolj važne zgodbe :) :

Začelo se je že zjutraj, ko sem z sms om (zamudil bom 5 minut) zbudil Nejca. Ta se je potem očitno z manjšo zamudo prežarčil v Ljubljano in skupaj smo nadaljevali proti Karavankam. Kmalu je začelo deževati, najbolj črno je bilo prav nad našim ciljem. Ustavili smo se in iskali alternative, ker pa jih nismo našli, smo kmalu odrinili dalje, z namenom vsaj "mal pogledat".

Medtem, ko smo delali ovinke na dostopu (seveda zanalašč) se je vreme izboljšalo in "že" po dveh urah in pol hoje in sestopanja po superferati smo začeli s plezanjem. Medtem smo seveda dobili mantro dneva, ki je bila: "Ma koga to zanima!? (široki o)" Družbo na štantih nam je delala madžarska naveza sestavljena iz precej nervozne plezalke in malo-preveč-na-boli-me plezalca brez čelade. Po vstopnem solo šodru in prečki, kjer smo se navezali je sledilo združevanje raztežajev z nekaj telefoniranja in improvizacije, nato pa smo dosegli težja dva raztežaja, kjer smo na štantu počakali avstrijsko navezo pred nami. Čas nam je krajšalo stalno zafrkavanje in opazovanje že prej omenjenih Madžarov v sosednji smeri.

Ko se je smer sprostila je sledilo res uživaško plezanje z lepo izpostavljenostjo in ne prevelikimi težavami (le prvi težji raztežaj gre malo na moč), nato pa še nekaj raztežajev malo podrtega raza v vse bolj vetrovnem vremenu, kjer nas je začelo tudi malo zebsti. Neverjetno, kako te mraz upočasni, in vpliva na psiho!

Izplezali smo že na sonce in hitro smo sestopili do avta, ter odhiteli eni gledat utrinke, drugi pa atletiko :).

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...