Potep po Tamarju in okoliških vršacih

No, ker je bila turnosmučarska tura na Cmir tokrat na žalost odpovedana, je Jani prevzel pobudo in si izbral za cilj Jalovec. Že v sredini tedna sem malo tuhtal ali bi se za vikend kam v gore odpravil ali ne.
Spremljal sem vremensko napoved in bila je kot naročena. Niti enega oblačka nismo opazili nad našimi Julijci.

V petek popoldne sem sporočil Janiju, da se bom udeležil ture. Super, napisal mi je da se vidiva. "Vidiva? Kaj, greva sama, kje so pa ostali interesenti za turo?"
Kake pol ure pred peto sem prispel na izvoz Kranj zahod. Tako kot skoraj vsakič, sem se uštel glede časa - ampak je pasalo še pol urce malo pospati na spuščenem sedežu. Okoli pete ure se pojavi še Neža, ki je bila poleg Janija edina članica naše odprave v Tamar. Po nekaj grenkih srkih dolge kave smo že bili v Planici, kjer smo pustili avto. Eni prvih poleg še nekaj drugih turnih smučarjev smo se odpravili proti koči in brez obotavljanja mimo nje navkreber. Neža se je odločila, da se gre sproščat ob razgledih na Kotovo sedlo, midva z Janijem pa Jalovškemu ozebniku naproti. Kmalu mi je ušel naprej, hiter kot raketa na smučkah. Za nama turnih smučarjev kar ni bilo konca in konca - seveda pa jaz edini ob tistem času, ki je moral do kolen gaziti naproti ozebniku. Če je bila že prej kaka gaz mogoče, jo je tako ali tako veter zasul s snegom, tako da mi ni kaj dosti pomagalo. Naprej v ozebniku pa je bila gaz že narejena in sneg nam ni povzročal težav. Jaz sem svojo turo zaključil nad ozebnikom, Jani pa je šel kot vsako leto na vrh Jalovca kot za šalo. Drugič pa seveda tudi jaz, ko bom malo več pri kondiciji pa ne bo več toliko za gazit :)

Po potepu je seveda zapasalo eno pivce ob koči v Tamarju, kjer je mrgolelo ljudi, kot da bi kaj zastonj delili. Še dobro da je cesta zaprta, kajti v nasprotnem primeru verjamem, da bi bilo še mnogo bolj obljudeno. Slikovnega materiala namreč ni veliko, ampak najbolj važno je, da smo se imeli fajn in da smo uživali na turi. Do naslednjič - ko smo se fajn imeli na letošnjem občnem zboru!

(Zaradi težav je objava prispela z zamudo)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...