Jesenska zima nad Bohinjem

Prisežem, da sem imel letos resen namen iti na piknik, saj je že kazalo, da ne bo nič z jesenskimi barvami v hribih. Pa se je izkazalo, da je bil ravno ta dan edinstvena mešanica jeseni in zime - z obilo sonca za povrh!
In sem se zjutraj znašel na planini Blato, kjer se že pojavijo prve krpice snega, višje ga je (bilo) nekje do 20 cm. Dovolj, da so bili macesni pošteno presenečeni, saj so se komaj uspeli obarvati, kaj šele, da bi se otresli okrasja. Pot po obširnih gozdovih je bila torej vse prej kot dolgočasna.
Napravil sem kar lep krog: preko planine pri Jezeru in Dedno polje, od tam naravnost na Kredo (kjer so me za pol ure zagrnili oblaki) in na sosednjo Slatno. S Slatne navzdol do doline in nazaj na Dedno polje, od tam pa po ovinku do planine Ovčarije in Viševnik. Od tam ni daleč do razglednega vrha nad jezerom - Pršivca. Pa nazaj mimo Jezera do izhodišča. Nazaj grede sem imel celo pot dober tuš pod drevesi - kot kaže bo kmalu konec z zimsko idilo... No, saj je še zgodaj, samo da bo december tak kot mora biti! :)
Več slik na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...