Krofička (Grofička)

Včeraj se je tričlanska osemnožna ekipa odpravila na Krofičko. Za izhodišče smo si izbrali Dom planincev v Logarski dolini. Od tam nas je približno 3urna strma pot vodila mimo Koče na Klemenči jami, macesna z deblom premera 1,5 m, velikih mravljišč in posameznih odsekov spolzkih skal do 2083 m visokega vrha. Vrh je bil precej obiskan-poleg skupine starejših planincev je bilo na njem tudi precej muh in letečih mravelj.
Po kratki malici smo se odpravili v dolino. Sestop je bil mestoma ravno zaradi prej omenjenih z blatom prekritih spolzkih skal, ki smo jih prekrstili v opolzke, malo bolj zoprn in je bilo potrebno več previdnosti. Mimogrede smo zavili še v pasje terme, kjer je Orion nadvse užival. Na poti navzdol smo prehiteli družino naših vzhodnoslovanskih bratov, katere glava je bil nadvse primerno opremljen za pot - do Koče na Klemenči jami se je z otrokom v nahrbtniku odpravil v japonkah.
Ker smo bili že v Logarski dolini, smo to izkoristili še za sprehod do slapu Rinka, od koder smo lahko videli Krofičko z druge perspektive.
Skratka dobro izkoriščen dan in zelo lepa tura. Priporočam, vendar ne v japonkah :)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...