Od Stola do Begunjščice in tisto vmes

Letošnji občni zbor nas je menda večina izkoristila za smučanje, no ali pa za poležavanje na soncu :) Kar 15 se nas je odzvalo Jakovemu vabilu na Stol po skriti dolinici nad Završnico. Kljub temu, da smo šele naknadno izvedeli, da tudi naš vodja še ni bil tam, mislim, da ni nihče podvomil v uspeh te raziskovalne ture. In res, znova smo se prepričali, da je odkrivanje novih krajev in poti nekaj najbolj navdušujočega; tisto zaradi česar hribolazništvo, v vseh svojih oblikah, nikoli ne postane dolgočasno.
Pomladi primerno zgodnjemu vstajanju navkljub smo se v breg zagnali s precej zamude in to plačali z litri znoja, ki jih je iz nas iztisnilo žgoče sonce. Tudi za smuko smo bili vsaj kakšno uro prepozni pa vseeno zadovoljni nad ambientom, kamor se gotovo še vrnemo, vsaj, če sodim po sebi.
Po zložnem vzponu do plaže na Zelenici smo se tam predajali družabnim aktivnostim, dokler je kdo pač zdržal. V nedeljo nas je šla velika skupina, da ne ovinkarimo preveč, naravnost na Begunjščico, nekateri po Centralni, drugi po Y, spet tretji pa še po kakšni izmed mnogih lepo zalitih grap. Smučali smo po Smokuškem plazu, ki ponuja enega najlepših spustov naravnost z vrha. Tokrat smo bili kljub nedeljskemu tempu prezgodnji, saj je bilo še trdo, a tudi to smo zmogli. Naša skupina se je počasi krčila, da smo na koncu le še trije odsmučali v Završnico in tam sklenili še en lep vikend.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...