Baron Born...za konec.

Kljub sorazmerno dolgim Velikonočno-Prvomajskim praznikom , se nekoliko zaradi prehlada in nekoliko zaradi vremena, ne morem pohvaliti s kakšno izstopajočo pležo ali gorniško turo.
Uspelo mi je obiskati Osp in Zminec , utrditi oz. spoznati zgodovino slovenskega planinstva in alpinizma v muzeju v Mojstrani in odpeljati par MTB izletov ,izmed katerih je omembe vreden le tale zadnji.
Iz Tržiča (spet) me-naju je tokrat ,,picikl'' peljal najprej v Begunje , nato mimo grada Kamen čez Drago na planino Planinca vse do najvišje točke ture pri izviru Rože. Do tu naklonina ne prizanaša in pred spustom je potrebno pregreto telo nekolikanj obleči , glavo pa zaščititi pred možnim bližnjim srečanjem s koreninami in kamenjem.
Do Prevala ni daleč , tako da postanek nameniva preganjanju megle, stanju na eni nogi s kolesom nad glavo... no , ker nama ne uspeva , se slikava in po poti barona Borna doseževa Ljubelj , tam pa naju prijazne vrtnarke v zameno za kratek klepet pogostijo s čajem.
Sledi še logično nadaljevanje do izhodišča in ...to je to.
Celoten spust je v 95% možno odpeljati brez problema , le pri zpostavljenih delih je potrebno včasih ne uporabljati SPD in nekaj krat sestopiti.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...