Vodnjak želja (VI, 300 m), S stena Nad Šitom glave

Z Blažem sva bila še pravkar na vetru na Hvaru na avanturi Seapproved 2010, danes pa sva že plezala v severni steni Nad Šitom glave.

Pred časom je smer Vodnjak želja preplezal tudi Bor in ob njegovi hvali nisva mogla ostati ravnodušna. Smer je resnično lepa, meni osebno najlepša izmed vseh, ki sem jih v severni steni imenovane gore preplezal. Skala je odlična, opremljenost je slaba ampak pomembno je to, da se da varovanje nameščati sproti in to v super poči. Prav pridejo frendi in jebice, klinov nisva potrebovala. Še najbolj kočljiv se nama je zdel previs v Trmastih kaminih, s katerimi se za 5 m smer "križa".

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Blaž pričenja 1. raztežaj, jaz pa visim na štantu 40 m više"][/caption]

Skala je pretežno vrhunska, nekje odlična, le nekaj mest pa je malo krušljivih. Med njimi žal tudi najtežje mesto v 2. raztežaju, kjer je kakovost ključnega oprimka vprašljiva in je bolje poseči kje drugje.

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Blaž nadaljuje v 2. raztežaj smeri"][/caption]

V sosednji smeri (spominska smer Srečka Rihtarja) sta plezala Monika in Bor, ki bosta najbrž tudi kmalu objavila reportažico.

Kot ponavadi je celotna galerija na voljo spodaj. Galerija s komentarji pa tukaj (FB).










Vodnjak želja (VI, 300 m)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...