Tabor Dolomiti 2010

V četrtek se nas je skoraj 30 odpravilo v plezalni raj - Dolomite. Vertikala, odlična skala, še boljša družba. Vse to nas je 6 dni prepričevalo, da izleta nikoli ne bomo pozabili.

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Cinque Torri v popoldanski senci"][/caption]

Nastanjeni smo bili v kampu Rochetta v Cortini d`Ampezzo, ki je zelo lepo urejen in nudi vse kar človek potrebuje. Itak je najbolj pomembna družba in tema poskrbi za ostalo :)

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Misteriozne igre sredi noči v kampu"][/caption]

Plezali smo v okolici Cortine d'Ampezzo v stenah nad prelazi Falzarego in Giao. Število sten, v katerih smo plezali je precejšnje, še večje je število preplezanih smeri. Vsa imena naštevati bi bilo nesmiselno, povem pa naj, da smo plezali smeri od ocene III do VII, višine od 100 m (v stolpih Cinque Torri) pa vse do višine 650 m v mogočni južni steni Tofane di Rozes.

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="V prečnici nad streho v Tofani di Rozes"][/caption]

Nekateri so se predajali kolesarkim užitkom in kot sem slišal so opravljali dolge, naporne in strme ture. Po navdušenju sodeč, se konec avgusta odpravimo še enkrat v Dolomite

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Pogled proti neskončnemu številu možnosti za plezanje"][/caption]

Kdor dvomi v povedano, pa ga bodo zagotovo prepričale Anžetove odlične slike v spodnji galeriji, nekaj ostalih galerij in prispevkov pa bodo nedvomno prispevali tudi ostali udeleženci tabora.










Dolomiti

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...