Triglav, Veseli tobogan - FILM!

Še en smučarski filmček je moral počakati na novo sezono - prvi letošnji spust s Triglava 24. aprila letos.

Takrat nas je 7 (Maja, Marko, Rok, Boštjan, Peter, Bor in jaz) napadlo Slovensko smer v Steni, potem smo kot prvi zlezli čez Müllerjev kamin naravnost na severni greben in po njem na vrh Triglava. Smučali smo po smeri vzpona; najprej v območju S grebena, potem po do 55° strmi vesini proti pobočjem SV stene in nato preko njih do nekdanjega ledenika. Spust je bil prvenstven, smer smo poimenovali Veseli tobogan in jo ocenili s kompleksno oceno VI-. Tiha želja, ki se je na Vrhu pred začetkom smučanja zdela povsem uresničljiva (nadaljevanje spusta po odlično zasneženi Slovenski smeri čez Steno), je izginila po tem, ko se mi je na koncu zračne vesine s severnega grebena pod nogami odpeljala kloža 10x10 m. Spodnja smučka je hotela s plazom v dolino, na zgornjo pa sem se ujel in se ustavil. Po tistem sem še za Cmirom komaj smučal ...

Na tisto turo sem prvič s seboj vzel tudi Anžetovi kameri - tisto mičkeno za na čelado in malo ročno, ki potem shranjuje zajeto sliko. Šele v Vratih sem opazil, da sem pozabil kupiti baterije za naglavno kamero, ki pa je že bila prilimana na čelado in sem jo tako imel na glavi ves vzpon "za brezveze". :)

Z ročno kamero nisem snemal prav veliko, saj nisem še navajen - sem bolj fotograf - in zato je tokrat v filmu tudi veliko fotografij. Te seveda niso le moje, pač pa so jih prispevali tudi ostali - Marko, Bor (on je šel fotografirat na Kredarico), Peter in Boštjan. Na tem mestu še enkrat hvala vsem za družbo na tej nepozabni turi! V prihodnji sezoni spet na tobogan ... ;)



[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I6UFCUTLUYQ&fmt=18]

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...